Norges mest populære fjellturer

Norge har i lange tider vært kjent over hele verden på grunn av vårt storslåtte og unike landskap. Vår lille nasjon er hjem til en rekke spektakulære geografiske fenomener som de fleste andre land rett og slett ikke kan måle seg med, enten det gjelder de dype, ruvende fjordene du kan finne på Vestlandet, eller det mer ekstreme klimaet i nord. Det sier seg selv at et land som har såpass mange unike og spennende destinasjoner naturligvis også vil kunne by på en rekke flotte muligheter for fjellturer, uavhengig av hvor erfaren du er.

Aurlandsdalen

Når det gjelder Aurlandsdalen er det få destinasjoner som har like sterkt potensiale til å lokke til seg mennesker med ulike interesser. Her har det nemlig lite å si om du er opptatt av fjellturer og friluftsliv, norsk kultur, eller bare ønsker å holde deg i form. Dalen fungerer som et spennende møtepunkt mellom øst og vest, og om du skulle begi deg ut på tur i dette området, vil du kanskje bli overrasket over den store variasjonen du vil finne i landskapet – alt fra grå steinlandskap til grønne daler er representert.

Romsdalseggen

Om du er typen til å bli bergtatt av de pittoreske og idylliske norske fjordene, er det ingen tvil om at du ikke vil angre på å ha tatt turen til Romsdalseggen. Her vil du nemlig få særdeles god utsikt over de erketypiske norske landskapene, da du vil kunne skue utover Rauma elv, mens Romsdalfjell som Trollveggen og Venjetindan tårner over den frodige bakken. Turen kan være krevende for enkelte, men etter å ha besteget den første parten av turen vil du ha valget om å ta en lettere løype til topps.

Besseggen

Besseggen står sterkt som en av landets aller mest populære fjellturer, og dette er på ingen måte noen tilfeldighet. Denne turen er nemlig ikke spesielt krevende, så hvem som helst vil kunne klatre til topps for så å ta inn en storslagen utsikt som kan minne om mange av våre mest folkekjære nasjonalromantiske skildringer av det norske landskapet vi har blitt kjent for. Skulle du gå helt til topps av Besseggen vil du kunne se utover den frodige og flotte Jotunheimen, mens dype, fargede vann omgir deg på begge sider.

Galdhøpiggen

Er du nordmann er det ingen tvil om at du har hørt mye om Galdhøpiggen gjennom tidene. Dette er nemlig fjellet som har den store æren av å være Norges aller høyeste fjell. Til tross for at dette kan virke som om det tilsier at turen er særdeles krevende, er dette faktisk ikke tilfellet når det gjelder Galdhøpiggen. Fjellet er nemlig særdeles tilgjengelig, og både nordmenn og turister har til stadighet gleden av å stige til toppen av landet. Turen er såpass lite krevende at både voksen og ung kan bli med.

Preikestolen

Når det gjelder Preikestolen er det ingen tvil om at destinasjonen har blitt et kulturelt ikon, kanskje spesielt for nordmenn, men også på verdensbasis. Platået som stikker seg ut fra fjellet er et særdeles majestetisk syn, og det er fort gjort å bli noe svimmel bare av tanken på å skue utover fjell og vann på dette viset. Den potensielle svimmelheten har på ingen vis hindret turglade mennesker fra å bestige platået, og flere hundre tusen mennesker tar årlig turen opp den godt utformede stien som leder til topps.